Kaymakam Kayabaşı ve Başkanımız Deli Sokak Hayvanlarını Unutmadı.

Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Deli ve İlçe Kaymakamımız Sayın Ercan Kayabaşı, park ve bahçelerde yaşayan sokak hayvanlarını unutmayarak onlara mama, yem ve su bırakarak farkındalık oluşturdular.

İlçemizin değişik bölgelerinde yaşayan sokak hayvanlarının tespitini yaptırarak onlara mama, yem ve su temin ettiren ilçe Kaymakamımız Sayın Ercan Kayabaşı ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Deli, etkinlikteki amacın farkındalık oluşturmak olduğunu belirttiler.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Deli; “Tüm dünyada panik ve korkuya yol açan Corona virüsünün etkili olduğu şu günlerde herkes evinde karantinaya çekilip salgınla mücadele ederken sokak hayvanlarının da unutulmaması gerekir. Bizlerde Sayın Kaymakamımızla birlikte konuyu istişare edip, sokak hayvanlarına bu süreçte neler yapabileceğini değerlendirdik. Öncelikli olarak bu hayvanlara mama, yem ve su temini sağlayarak hayati ihtiyaçlarına çözüm ürettik. Daha sonra görevli arkadaşlarımızdan aşı vb. sağlık sorunlarınında çözüme kavuşması için ilgili birimlerle temasa geçmelerini söyledik. Bundan sonra ekiplerimiz tarafından belirlenecek bölgelere düzenli olarak sokak hayvanları için mama, yem ve su tedariği sağlayacağız. Çünkü onlar konuşmayan canlılardır. Bizlerde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ‘Hayvanlara merhamet etmeyene Allah’ta merhamet etmez.’ Hadis-i Şerifinin ışığında hareket etmeye çalışıyoruz.” Dedi.

Başkanımız Deli, bu ve benzeri etkinliklerde kendilerinden desteklerini esirgemeyerek yanlarında olan ve maneviyatıyla kendilere güç-kuvvet veren ilçe Kaymakamımız Sayın Ercan Kayabaşı’na da ayrıca teşekkür etti.