Cumhuriyetimiz 93. Yaşında

Dün öğle saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan etkinlikler, bugün de İsmet Mursaloğlu Anadolu Lisesi’nde devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program da, İlçemiz Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Belediye Başkanımız İbrahim Paç ve Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Süleyman Çakır öğrenci ve halkımızın bayramını kutladılar.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşa Kaymakam Karaosmanoğlu tarafından yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik yapısından taviz vermeden Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ve emin adımlarla ilerleyeceğini belirten Karaosmanoğlu; “ Atatürk’ün de dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar payidar kalacaktır. Yeter ki bizler Atatürk’ün bizlere bıraktığı ve en büyük eserimdir dediği bu mirası bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmadan hakkıyla koruyabilelim.”dedi.

Öğrenci şiirleri, koro dinletileri ve tiyatro gösterileri ile devam eden etkinlikler, tören geçişi eşliğinde son buldu.

Etkinliklere, İlçe Kaymakamımız Adnan Karaosmanoğlu, Belediye Başkanımız İbrahim Paç, Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Süleyman Çakır, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erkan Karakaş, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Özçelik, daire müdürleri, muhtarlar, öğrenciler ve halk katıldı.