Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Deli Çanakkale Deniz Zaferinin 105. yıl dönümü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türk Savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirten Başkanınımız Deli mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş vizesinin alındığı Çanakkale Savaşları; aziz şehitlerimizin anılması ve Çanakkale Zaferi’nin gelecek nesillere aktarılması açısından önemlidir.

Vatanı ve geleceği için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk Milleti, tarih boyunca gurur kaynağı olan büyük zaferlere imza atarak canı pahasına verdiği mücadelesiyle başka milletlere de emsal olmuştur.

Şehit ve gazilerin hiçbir değerle ölçülemeyecek fedakârlıklarının, milletin bu topraklarda hür yaşamasını sağlayarak adeta imkânsızın başarıldığı Çanakkale Deniz Zaferi, aziz milletimizin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı bir destandır. Çanakkale Zaferi sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktasıdır. Bizlerin de bugün onların o günkü vermiş olduğu mücadeleye sahip çıkmak için yapmamız gerekenler var. Bunlar arasında da en önemlisi Türk toplumunu en gelişmiş seviyeye getirebilmek, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte bu ülkeyi taşımaktır. O gün Çanakkale Savaşı’nda milletçe nasıl kenetlenmişsek, bugün de milletçe kenetlenmemiz gerekmektedir.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk Ulusunu ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhları şad olsun diyorum.”