Bakan Çelik’ten İlçemize Müjdeli Haber

Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Paç ve ilçe Kaymakamımız Sayın Adnan Karaosmanoğlu, Bölge Milletvekilimiz ve MKYK Üyemiz Sayın Fevzi Şanverdi’nin gayret ve uğraşları neticesinde dar gelirli vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek Toplu Konut Evleri için, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik’le görüşerek müjdeli haberi aldılar.

Sayın Şanverdi’nin öncülüğünde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Bakan Çelik’le görüşen Başkanımız Paç ve Kaymakamımız Karaosmanoğlu, ilçemizin durumunu anlatarak TOKİ Evlerinin ilçeye katacağı vizyon ve sosyoekonomik potansiyelden bahsettiler.

TOKİ yapılabilmesi için ilçe genelinde müsait bir arazinin bulunmadığını, bu nedenle de Cumhuriyet Mahallemizde bulunan ve mera özelliğini kaybeden uygun bir alanın (Devlet Hastanesi doğu tarafı) vasfının değiştirilerek TOKİ için Belediyemize devredilmesi gerektiği hususunda Sayın Bakanımıza bilgi aktaran Başkanımız Paç; “Bölgesel gelişmişlik ve kalkınma ölçütleri göz önüne alındığında Kumlu ilçemiz diğer ilçelere göre bir hayli gerilerdedir. Bu gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak ya da en aza indirmek için böyle bir araziye acil bir şekilde ihtiyacımız var. TOKİ Projemiz ile hem vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına çözüm üretmeyi, hem de ilçemizin sosyal ve ekonomik hayatına canlılık kazandırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Kaymakamımız Karaosmanoğlu da, ilçede görev yapan memurların yaşadıkları sıkıntıları, geliş gidiş yapmaya mecbur olduklarını, bu durumun ise ilçe halkına dezavantaj olarak yansıdığını belirterek, Bakan Çelik’e TOKİ Evlerinin memurlar ve ilçe halkı için de son derece önem taşıdığını arz etti.

Görüşme, Sayın Bakanımızın ilçemiz halkını temsilen giden misafirlerine olumlu yanıt vermesi ve çalışmaların biran evvel tamamlanarak, Toplu Konut evlerinin Kumlu için hayırlı olması temennisiyle sona buldu.

Görüşmeler neticesinde Başkanımız Paç ve Kaymakamımız Karaosmanoğlu, gösterdiği hassasiyetten dolayı Bakan Çelik’e teşekkür ederken, böyle bir randevuyu kendilerine ayarlayan ve TOKİ konusunda kendilerinden desteklerini esirgemeyen Bölge Milletvekilimiz Sayın Şanverdi’ye de ayrıca teşekkür ettiler.