Aktaş Mahallemizde Aşure Geleneğine Devam

Muharrem Ayı dolayısıyla Cuma Namazına müteakiben gerçekleştirilen etkinlikte, Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Paç ve İlçe Kaymakamımız Sayın Adnan Karaosmanoğlu Aktaşlı kardeşlerimizin Muharrem Aylarını kutlayarak, kendi elleriyle aşure ikramında bulundular.

Muharrem Ayını, hüzün ve sevincin birarada yaşandığı ve farklı duyguların yaşandığı gün olarak ifade eden Başkanımız Paç; “ Aşure denilince aklımıza birden fazla çağrışım geliyor. Hz. Nuh’un gemisi aklımıza aşureyi getirirken, Kerbela şehitleri de yine aynı çağrışımları uyandırıyor. Dolayısıyla bizlerde Osmanlı ve Türk toplumunda önemli bir yeri olan aşure geleneğini devam ettirmek için Cuma Namazı sonrasında böyle bir etkinliği hayata geçirdik. Bu vesile ile başta ilçemiz, ilimiz ve ülkemiz olmak üzere tüm İslam Aleminin Muharrem Ayını kutluyor, Kerbela şehitlerimizle birlikte mukaddes değerler uğruna hayata gözlerini kapayan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. ” dedi.